Psihoterapeut Sibiu langa tine

Psiholog in Sibiu 2022? Psihoterapia individuala este de un real ajutor intr-o multitudine de situatii, cateva dintre acestea fiind: cand ne confruntam cu probleme de comunicare, gestionarea stresului, probleme de relaționare, tulburări de somn, stimă de sine scăzută, fobii, pierderi și doliu, suicid, abuz, traumă, probleme de natură sexuală, dezvoltare personală etc. Dacă te-ai săturat de suferință, incertitudine, frică sau boală, înseamnă că a venit momentul schimbării! Uneori reușim singuri, alteori simțim nevoia de un sprijin pentru a putea merge mai departe. Citind aceste rânduri, te afli în locul potrivit iar decizia schimbării este aproape. Cititi mai multe informatii suplimentare pe site-ul psiholog Sibiu.

De-a lungul anilor s-au efectuat studii importante referitoare la aceasta forma de terapie (amintimspre exemplu ultimele studii: Wagner, Horn și Maercker – 2014, Blumer – 2014), studii care au demonstrat eficienta acesteia si faptul ca nu este cu nimic mai prejos fata de terapia fata in fata, intrucat se bazeaza tot pe relatia terapeutica, relatie ce poate fi construita si consolidata si prin interactiune online. Pentru linistea sufleteasca a clientului, se va semna un acord de confidentialitate de catre ambele parti la inceputul terapiei.

La fel ca si in cazul psihoterapiei individuale si al psihoterapiei familiale, reusita acestui proces sta in stabilirea unei bune relatii terapeutice intre terapeut si membrii cuplului. Viitorul relației este puternic influentat de anumiti factori cum ar fi: tiparul de atașament, tiparele de relaționare moștenite sau trăsăturile de personalitate.Toate aceste aspecte sunt luate in calcul in cadrul sedintelor de psihoterapie,pentru ca partenerii să poata trece cu bine peste aceste dificultăți într-un mod sănătos (adaptativ) ,sperand ca in acest fel sa evitam dezvoltarea tiparelor de interacțiune disfuncționale, oferind ghidare în rezolvarea conflictelor, sporirea înțelegerii dintre parteneri, obținerea unei comunicări eficiente și a unei negocieri sănătoase a diferențelor individuale.

În al doilea rând, poți apela și la serviciile unui psiholog care să te ghideze, să-ți mai spună ce să faci. Un psiholog bun îți mai poate spune cum să treci peste problemele tale. Îți poate da sfaturi despre cum să depășești momentele dificile din viața ta. Dacă ești în Sibiu și cauți un psiholog poți apela cu încredere la serviciile mele. Pentru mai multe detalii despre serviciile mele de psiholog Sibiu puteți folosi pagina de contact. Nu ezita să mă contactezi pentru a te ajuta să treci peste problemele tale.

In psihoterapia individuala, vom aborda dificultatile psihologice in sistem unu-la-unu,iar terapia va avea loc intre psihoterapeut si o singura persoana. Procesul terapeutic este unul co-creat, bazandu-se pe colaborarea dintre psihoterapeut si persoana aflata in terapie. Baza acestui proces o reprezinta construirea unei relatii terapeutice solide, de incredere intre cele doua parti. Doar in acest fel vom putea facilita explorarea libera a gandurilor si emotiilor, formularea de comun acord a unor obiective si colaborarea activa pentru indeplinirea lor. Cititi mai multe informatii suplimentare aici psihologinsibiu.ro.